Een hemelwaterafvoersysteem voor gebouwen lijkt iets onbelangrijks, er is een buis nodig waarmee je regenwater afvoert en het moet goed functioneren. Maar zo simpel is het in de praktijk niet. Reden genoeg om eens stil te staan bij alle mogelijkheden van hemelwaterafvoersystemen.
DAK- EN GEVELAFWATERING IS NIET SAAI

Waterdichtgarantie
Het klinkt logisch en lijkt een open deur maar als een dak niet waterdicht is, dan leidt dit tot vervelende situaties. Het regent steeds vaker en harder en niet elk hemelwaterafvoersysteem kan deze grote hoeveelheid aan. Het regenwater stroomt dan via de gevel of het dak naar binnen en veroorzaakt waterschade. Het verzamelen en afvoeren van hemelwater is één van de belangrijkste aandachtsgebieden in de installatietechniek. Daarom worden er steeds vaker duurzame materialen op het werk geleverd worden. Zo heeft het modulaire GM-X programma een lange levensduur en zorgt het push-fit systeem van GM-X, dat bestaat uit een mof- en spie-eind, voor de waterdichte aansluiting in elke situatie.
Duurzaam bouwen
Het gaat steeds vaker over duurzaam bouwen. Het is dan ook niet vreemd dat architecten en opdrachtgevers gebruik willen maken van hernieuwbare, duurzame of herbruikbare materialen. Staal is dan bij uitstek het geschikte materiaal. In tegenstelling tot kunststof is het modulaire verzinkt stalen GM-X systeem niet gevoelig voor langdurige blootstelling aan UV-stralen, waardoor het niet breukgevoelig is. In vergelijking met zinken leidingen, waarbij de wanddikte 0,7mm is, heeft GM-X een wanddikte van 1,5 mm. Dit zorgt ervoor dat ze bij geringe mechanische belasting niet snel indeuken.
Architectonische uitstraling
In een verzinkt stalen uitvoering blijft het modulaire GM-X systeem, dat verkrijgbaar is in ronde en vierkante buizen, zijn uitstraling 60 jaar lang behouden. De robuuste uitstraling maakt verzinkt staal toepasbaar bij gebouwen met een historische uitstraling en moderne architectuur.